Actueel

Nieuws

BOUW VAN 62 WONINGEN HARGA MIDDEN IS GESTART! Lokaal nieuws woensdag 20 januari 2021

BOUW VAN 62 WONINGEN HARGA MIDDEN IS GESTART!

Bouwcombinatie Harga Ventura (Kroon & De Koning / Boele van Eesteren) is gestart met de realisatie van de 62 woningen in Harga Midden (fase 3a en 3b).

De bodemlussen voor de bodemwarmtepompen zijn aangebracht en de eerste heipalen zitten in de grond. De heiwerkzaamheden zullen naar verwachting eind januari zijn afgerond. Aansluitend zullen de prefab betonnen funderingsbalken worden aangebracht en zullen de prefab casco's medio februari worden gemonteerd.

DE BOUW VAN HARGA FASE 3 IS GESTART! Lokaal nieuws donderdag 05 november 2020

DE BOUW VAN HARGA FASE 3 IS GESTART!

De bouw van 34 appartementen Olympia I en Olympia II in Harga Midden is gestart!     

De bouwplaats is ingericht en de bronnen voor de warmte- en koudeopslag (WKO) worden geslagen.  Aansluitend zullen de funderingspalen worden aangebracht. 

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om de start e vieren op de bouwplaats met kopers en betrokkenen. De kopers kunnen van de ontwikkelaar thuis een presentje tegemoet zien. Hopelijk kunnen we op een later moment tijdens of vlak na de bouwperiode wel gezamenlijk het glas heffen. 

Bijna alle appartementen in deze fase zijn inmiddels verkocht. Mocht u interesse hebben in een zeer duurzaam appartement, kijk dan op http://parkharga.nl

Appartementen die uiteraard voldoen aan de meest recente eisen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn ze o.a. voorzien van vloerverwarming, triple beglazing en zonnepanelen. De woningen zijn energieneutraal en vooral comfortabel! 

NIEUWBOUWDAG 2020 Lokaal nieuws donderdag 08 oktober 2020

NIEUWBOUWDAG 2020

Wie kennis wil maken met o.a. Park Harga, kan op zaterdag 10 oktober meelopen en meefietsen. Wethouder Bouwen en Wonen Fahid Minhas trapt bij het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat om 10.00 uur de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 af. Hij overhandigt daar (coronaproof) aan woningzoekenden de brochure BEZOEK DE BOUWPLAATS met daarin wandel- en fietsroutes langs bouwlocaties in alle wijken. Ook loopt de route langs Park Harga, zodat u de locatie kunt zien.   

Acteurs Anne Rats en Koen Wouterse vertellen in een filmpje op de website nieuwbouwdagschiedam.nl waarom zij als Amsterdammers naar Schiedam vertrokken: “We verhuisden van 50 vierkante meter naar 200 vierkante meter, voor veel minder geld. En we werden verliefd op Schiedam, op de molens, de speeltuin voor de deur en de leuke markt.” Veel niet-Schiedammers verkiezen nu de jeneverstad als nieuwe woonplek. Voor eigen bewoners én niet-Schiedammers wil de gemeente tot 2030 zo’n 7.000 woningen laten bouwen, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen.

Goodiebag ophalen
Wie op de Nieuwbouwdag Schiedam de brochure ophaalt bij het i-PUNT, krijgt tevens een leuke goodiebag mee met nuttige wooninfo, en leuke presentjes. Voor de goodiebag geldt: op = op! De wandel- en fietstochten leiden langs 23 locaties door de hele stad. In het Centrum, Oost en Nieuwland liggen de locaties dicht bij elkaar en zijn ze per wijk aan te lopen. Naar de andere wijken – West, Zuid en Noord – kun je beter je fiets pakken.

 

62 WONINGEN PARK HARGA FASE 3 UITVERKOCHT! Lokaal nieuws woensdag 16 september 2020

62 WONINGEN PARK HARGA FASE 3 UITVERKOCHT!

Alle 62 woningen in Park Harga fase 3 zijn verkocht!

Dit bewijst maar weer hoe geliefd de nieuwe wijk Park Harga is! De voorbereidingen voor de bouw zijn nagenoeg gereed en het bouwterrein is bijna bouwrijp.

Niets staat een spoedige start van de bouw meer in de weg. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Schiedam.

Aanmelden