Dirkzwager - Fase 1

Inschrijving geopend. Ga naar de projectsite en schrijf je digitaal in!
Schiedam - Schiedam
Actueel aanbod

€ 425.000,- tot € 665.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
118 - 189m2
Kaveloppervlak
90 - 177m2
Inhoud
325 - 511m3
Aantal slaapkamer(s)
2 - 3

Over dit project

VERKOOP GESTART!

INSCHRIJFPROCEDURE
De digitale inschrijving is geopend op donderdag 11 maart om 20:00 uur. De inschrijving sluit op zondag 21 maart om 23.59 uur. Later ontvangen inschrijvingen worden niet meegenomen bij de woningtoewijzing op 22 maart 2021. Na de digitale inschrijving ontvangt de inschrijver een bevestiging van ontvangst van inschrijving.

ALGEMEEN
De geur van jeneverstokerijen is verdwenen en ook van beschonken arbeiders is geen spoor meer te bekennen. Wel zie je gebouwen die herinneren aan vroeger. En straks… dan knipoogt de architectuur van de nieuwbouw naar de rijke historie. Net als gin laten oud en nieuw zich perfect mixen.

Ruimte om thuis te werken, even een koffietje bij ‘de buren’, einde middag het terras op, spelen op één van de pleinen of in je eigen tuin. Ogen dicht en laat je fantasie de vrije loop. Dit is Dirkzwager ten voeten uit. Met de komst van de nieuwbouw krijgt het rauwe randje gezelschap van nieuwe bewoners, horeca en groen. Hoe anders dan toen. Hoe tof! Een gezellige, levendige buurt in hartje Schiedam met rondom water en de oude molens nog in het zicht. Lekker eigenzinnig. Net als jij?

Verdwaal in de verhalen die historie, heden en toekomst in elkaar verweven en laat je verleiden door dit unieke nieuwbouwplan waar bijna geen huis hetzelfde is. Even onder ons; dit wordt echt heel gaaf.

SCHIEDAM, OORDELEN MAG ALS JE GEWEEST BENT!
Goede kans dat je Schiedam al kent of er zelfs al woont. Dan hoeven we jou niet te vertellen hoe bijzonder de stad is. Mensen die er hun hele leven al wonen, bestempelen de historische binnenstad als de mooiste van de regio. Eens? We laten het oordeel aan jou.

GA JE MEE?
En mocht je Schiedam nog niet zo goed kennen, dan vind je het vast interessant om wat meer te weten te komen. Ga je mee? We nemen je mee door de Hoogstraat, waar vooral lokale ondernemers zitten. Winkels en horeca wisselen elkaar af. Maar je kunt er ook naar de kapper of wat gezond voer halen bij een bio-winkel. En weet je wat fijn is, vanaf Dirkzwager loop je er zo naartoe.

Wat wij zelf heel tof vinden, is de Lange Haven. Daar vindt je 1714 bijvoorbeeld. Prima plek voor hap en sap in de zon op het terras voor de deur. Even verderop zit de Bonte Koe Chocolade. Daar moet je geweest zijn als je van ‘puur’ houdt. In de drie eeuwen oude distilleerderij ruik je nu cacaogeuren in plaats van jeneverdampen. Ook leuk is de Grote Markt met allemaal horeca. Natuurlijk met terras. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Schiedam heeft het! Niet voor niets trekken steeds meer mensen uit Rotterdam en omgeving hier naartoe. Volg jij?

EVEN BUITENSPELEN!
Even aan het stadse leven ontsnappen? Ook dat kan! In je eigen tuin natuurlijk. En met de Broekpolder om de hoek verbreed je gemakkelijk je horizon. Je kunt er fantastisch wandelen, fiets, rennen, mountainbiken, skaten en schaatsen in de winter. Het Klauterwoud is trouwens een aanrader als je avontuurlijke kinderen hebt. En wist je al dat het oudste Stadspark van Nederland op zo’n 13 minuten loopafstand ligt van Dirkzwager?

UIT HET ZICHT DIE AUTO'S!
Dirkzwager gaan we in fasen verkopen. Koop je in fase 1 een huis, dan woon je aan het Groenweegje, de Schie of een gloednieuw, bruisend plein.

Fijn detail zijn de privéparkeerplaatsen die achter de tuinen liggen. Het resultaat is dat je vanuit je huis altijd leuk uitkijkt op het water of een plein. Wie een huis koopt in fase 1 van Dirkzwager, kan optioneel een parkeerplaats bijkopen voor € 15.000,- v.o.n. We laten je hierin vrij, omdat niet iedereen die hier komt wonen een auto heeft.

WELKE GEVEL PAST BIJ JOU?

JULES, niet voor watjes
Bouwnummers 7/17/21
Woonoppervlakte van 144-152m²
Jules is geïnspireerd op Jules Deelder. De nachtburgemeester van Rotterdam stond bekend om veel dingen, ook om zijn liefde voor jenever. Volgens hem was jenever de hard-gin. Niet geschikt voor watjes. Hij dronk jenever met een scheutje tonic en niet andersom. Net als de nachtburgemeester gekleed was, is de gevel van Jules in Dirkzwager kreukloos, modern en zwart. Het ontbreken van een schuin dak en de enorme ramen geven het pand een uniek , aantrekkelijk voorkomen.

MAARTEN, voor grote jongens
Bouwnummers 2/3/10/11/14/15/16/23/24
Woonoppervlakte van 118-185m²
Maarten Dirkzwager was de eerste van de Dirkzwagers die een jeneverdestilleerderij begon in Schiedam. Velen volgden en werden ook weer door de Dirkzwagers opgekocht. Maarten was de grote baas en daarom verdient hij in het rijtje van de vier Dirkzwager-specials een plaats met een pand dat door vorm, details en grootte doet denken aan een directeurswoning. Door twee woningen te ontwerpen als één type krijgt het de uitstraling van één statig pand.

DIRK, als je van stoer en industrieel houdt
Bouwnummers 1/5/6/8/9/13/18/19/25/26
Woonoppervlakte van 126-189m²
Woningtype Dirk is vernoemd naar een deel van de achternaam van de eerste jeneverstokers in het gebied. Dirkzwager heeft de rauwe, industriële identiteit van het gebied bepaald. Dirk is stoer, stevig door de industriële accenten zoals de donkere kozijnen en lichte balk in de gevel. Vroeger werden de panden verbouwd op basis van behoefte en functie en dat zag je terug in niet-consistent materiaalgebruik en gevelopeningen. Deze elementen heeft de architect terug laten komen in het ontwerp van Dirk. Dirk die op de hoek aan het Groenweegje zit, heeft op de zijkant in het metselwerk een stoere impressie van Floryn.

BOBBIE, weet te verleiden
Bouwnummers 4/12/20/22
Woonoppervlakte van 123-189m²
Voor het ontwerp van Bobbie liet de architect zich inspireren door een in Schiedam gestookte gin die inmiddels wereldwijd gedronken wordt. Dus heeft Bobbie een mooie flesgevel gekregen en een patroon in het metselwerk. Het leuke is dat de flesgevel zorgt voor veel extra ruimte op zolder én variatie in de vorm van de daken. Allemaal verschillende panden naast elkaar, zoals je dat ook in de binnenstad van Schiedam ziet. Bobbie is een verleider pur sang. Val jij voor zijn charme?

Disclaimer: deze aanmelding is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter kunnen er geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen evenals aan afgebeelde illustraties en artists-impressions, deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Dirkzwager - Fase 1
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
0 van 26 beschikbaar
Prijs
€ 425.000,- tot € 665.000,-
Type woningen
Herenhuis, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Tuin
Tuin
Bijgebouwen
Schuur (hout)
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Lucht-Water Warmtepomp, Vloerverwarming
Voorz. binnen 1 Km.
Restaurant/cafetaria

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Schiedam.

Aanmelden