Wandgrimeurs

De Glasfabriek

Schiedam - Schiedam
Toekomstig aanbod

Over dit project

GLASFABRIEK SCHIEDAM

Het terrein van de voormalige glasfabriek met zijn rijke historie wordt de komende jaren getransformeerd tot een aantrekkelijk woon- , werk- en verblijfsgebied. Het gebied van circa 5,5 hectare ligt tegen de binnenstad van Schiedam en het Rotterdamse Merwe-Vierhavens gebied. Verbindingen met de Schiedamse binnenstad, het water, het Distillers District en de route naar het station krijgen daarom bij de ontwikkeling ruim de aandacht.

GEBIEDSONTWIKKELING

De transformatie van het Glasfabriekterrein speelt een cruciale rol in de gebiedsontwikkeling Nieuw-Mathenesse. In dit stadsdeel, met nu vooral oude bedrijventerreinen, zal de historie van de jenever- en glasindustrie zichtbaar blijven. Met de bijzondere ligging en de rijke historie van het gebied zijn alle ingrediënten aanwezig om in nauw overleg met de omliggende gebruikers een prachtige woon-, werk- en verblijfsplek te maken. Op het Glasfabriekterrein komen onder andere zo’n 700 koop- en huurwoningen voor gezinnen, starters en senioren, maar ook horeca en ruimte om te ondernemen. Een waardevolle ontwikkeling voor een historisch stukje Schiedam.

MEER WETEN?

De ontwikkeling van het terrein wordt door Blauwhoed en Dudok in nauw overleg met de gemeente Schiedam de komende tijd vorm gegeven. Ben je geïnteresseerd om er te gaan wonen of te ondernemen, of wil je gewoon graag op de hoogte blijven van de plannen, schrijf je dan bij ons in. Dan houden wij je op de hoogte!

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Glasfabriek
Start (voor)verkoop
2023 (4e kwartaal)
Start (voor)verhuur
2023 (4e kwartaal)
Type woningen
Appartement, Rijwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Schiedam.

Aanmelden