Wandgrimeurs

Specialisten

Vakkennis en expertise van GOUD zorgen voor sprankelende kleur- en interieuradviezen

GOUD. De naam van haar onderneming spreekt boekdelen, aldus ondernemer Tanja van Sijp. Vanuit haar achtergrond als meester-schilder en kleurenkunstenares geeft zij sprankelende interieur- en verrassende kleuradviezen, die elke kamer in huis omtoveren tot een plek waar je je helemaal thuisvoelt. En wat meer is: met een vast team van zelfstandige professionals uit de bouwwereld kan zij ook de coördinatie van een complete verbouwing of de inrichting van een nieuwbouwwoning verzorgen.

Daarmee richt Tanja zich op mensen die verhuizen, een nieuwbouwwoning betrekken of die hun huis (of één of meerdere kamers) een complete make-over willen meegeven. Maar het zijn slechts enkele facetten van de mogelijkheden die GOUD biedt. Want naast kleur- en interieuradviezen voorziet het bedrijf ook in creatieve decoraties en vakkundige restauraties.

Alles komt voort uit de vakkennis die Tanja van Sijp in huis heeft als meester-schilder. Dit is een beschermde titel die al bestond in de middeleeuwen, toen schilders lid waren van een gilde. Alleen meester-schilders mochten leiding geven aan een eigen werkplaats met gezellen en leerlingen. “Ook nu nog is het een titel waar je jaren van studie en ervaring voor nodig hebt”, zegt Tanja. “Het is de hoogst haalbare kwalificatie binnen de schildersbranche. En ja, daar ben ik best trots op!”

Bouwprofessionals

Als zelfstandig ondernemer startte ze in 1995 het Instituut voor Restauratie en Decoratie. In eerste instantie gaf ze workshops, waarna haar werkterrein geleidelijk verschoof naar interieur- en kleuradviezen, maar ook decoratie- en restauratieschilderwerk. “Ik begon steeds vaker complete verbouwingen te coördineren”, legt ze uit. “Daarvoor verzamelde ik een vast team van bouwprofessionals om me heen, zoals architecten, aannemers, interieurbouwers, elektriciens en loodgieters. Op een gegeven moment dekte de lange naam van het instituut de lading niet meer. Ik zocht naar een korte en krachtige naam, en toen een klant voorstelde om daarvoor een kleur uit te kiezen, wist ik meteen: dat moet GOUD worden.”

Onder deze naam biedt Tanja nu interieur- en kleuradviezen en ontzorgt ze particuliere klanten bij het (her-)inrichten van hun woning. “Soms vragen mensen alleen adviezen, maar ik kan hen ook begeleiden bij alles wat ermee te maken heeft”, legt ze uit. “Kenmerkend voor mijn aanpak is dat het altijd maatwerk is. Ik luister naar je wensen, leg uit wat de mogelijkheden zijn en houd op een creatieve manier rekening met het beschikbare budget. Het hoeft niet altijd duur te zijn. Soms kun je een prachtige sfeer neerzetten door de juiste keuzes in raambekleding, behang of bepaalde verlichting.”

Kleur is sfeerbepalend

Het contact begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarbij Tanja de wensen inventariseert en aan de hand daarvan een concept uit te werken. In samenspraak wordt dan toegewerkt naar een sprankelend eindresultaat.

Extra pluspunten vormen de ruim dertig jaar ervaring die Tanja in de bouw- en interieurwereld heeft opgedaan en haar grote kennis van kleuren en de effecten daarvan. “Niets is zo sfeerbepalend voor een interieur als kleur”, zegt ze. “Kleuren spelen in op je gemoedstoestand; de uitwerking ervan is van wezenlijk belang voor het welzijn van de bewoners. Je kunt er eindeloos sfeer mee creëren, en in een thuiswerkplek kan kleur heel inspirerend zijn. Maar het luistert nauw: het blauw dat je aan zee in Griekenland zo mooi vond, is maar zelden hetzelfde blauw dat je thuis in je interieur wilt laten terugkeren. Het hangt onder meer af van de mate van verzadiging, maar ook de lichtinval in je woning kan een kleur heel anders uit de verf laten komen. Het komt dus op een uitgebreide kennis van kleurtinten en wat kleuren ten opzichte van elkaar en van de omgeving kunnen doen. Eenheid, rust en ruimte bepalen of een interieur in harmonie is.”

Vanuit haar vakkennis heeft Tanja die kennis in huis. Door haar achtergrond als meester-schilder weet zij alles over kleurencombinaties, terwijl zij ook verftechnisch over een brede expertise beschikt. Wat u als klant ook wilt: van bescheiden kleuradviezen tot de coördinatie van een complete verbouwing of woninginrichting, haar kennis en adviezen zijn in alle opzichten GOUD waard!


GOUD
Meester-schilder Tanja van Sijp
T 06 51 63 89 83
info@decoreren.nl / www.decoreren.nl